Witaj!
Zaloguj się
lub zarejestruj nowe konto
tutaj
. Rejestracja jest szybka i nie wymaga wypełniania skomplikowanych formularzy!
Aion Online
Portal
»
News - komentarze
»
Kolejny weekend z podwójnym EXP!
Login:
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Hasło:
Strona główna
Szukaj
Szybkie wyszukiwanie
Zaawansowane wyszukiwanie
[Zamknij]
Pomoc
Zaloguj się
1
]
2
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Kolejny weekend z podwójnym EXP! (Przeczytany 1320 razy)
BrokenWing
Moderator Globalny
Zaawansowany użytkownik
Nick: Brokenwing
Legion: IX Kohorta
:
Styczeń 19, 2010, 11:14:56
W dniu dzisiejszym NCSoft West ogłosił datę kolejnego weekendu z podwójnym expem! Przygotujcie napoje energetyczne i kawę, gdyż już w ten piątek 22 stycznia o godz. 20:00 rusza kolejny nolifowy weekend bez snu! Wszystkie europejskie serwery będą brały w nim udział, a zakończy się w poniedziałek 25 stycznia o godz. 8:00.
Wyśpijcie się zawczasu, by w weekend skorzystać z dobrodziejstw podwójnego expa!
Źródło newsa:
Double Experience Weekend Incoming!
na UK.aiononline.com
JessyJames
Darczyńca
Zaawansowany użytkownik
Rasa: Asmodians
Klasa: Ranger
Nick: Jasny
Legion: Raefa
Wersja: Europa
Serwer: [EU] Perento
Odp: Kolejny weekend z podwójnym EXP!
Odpowiedz 1 :
Styczeń 19, 2010, 11:30:34
Znowu Dudus będzie niezadowolony
Będzie można podnieść crafta.
Cytat: Zuruk Listopad 27, 2009, 15:22:53
WoW to takie disco-polo gier mmo.
Cytat: edcxdr Luty 26, 2010, 23:07:29
Dlaczego jak uderzę mobka i odlecę TO ON ZA MNĄ LECI I MNIE ATAKUJE ? CZY TO NIE JEST POWALONE ?
Napalm
Nowy Użytkownik
Rasa: Elyos
Nick: Sniezynka
Serwer: [EU] Spatalos
Odpowiedz 2 :
Styczeń 19, 2010, 13:11:24
Żal.
Powinni rozdać wszystkim chętnym 50-tki i po problemie, po co robić insty jak w kolejny weekend można np. stworzyć taki aion-market z dropem z bossów i rozdać graczom po x kinah żeby mogli sobie zakupić taki święcący itemik, zaczyna to przypominać tani bazar pod kościołem. To żart jakiś, przecież ten szybki exp to tylko pozornie fajna rzecz. Pisaliście że nie każdy lubi w kółko ubijać moby a przez te bajery zaczyna padać i tak już słaba ekonomia. Co z tym się wiąże? Na aukcji mało kto kupuje coś z crafta i żeby coś zarobić trzeba spędzić godziny na zbieraniu złóż albo tłuc moby - kółko się zamyka. Wydropisz zajefajne manastony i komu je sprzedasz jak każdy sobie wydropi bo wszyscy przez weekend będą tłukli ile się da i sami sobie uzbierają. Jak kto lubi, dla mnie ta gra bez craftu, handlu na aukcji i innych pośrednich rzeczy wiele traci bo wszystko sprowadza się jedynie do wbijania wyższego levelu.
maksst
Ekspert
Klasa: Cleric
Nick: *ukrywa*
Legion: *ukrywa*
Serwer: [EU] Telemachus
Odpowiedz 3 :
Styczeń 19, 2010, 13:17:28
Duduś znowu będzie płakać
Może wbije w końcu tą 50siątkę <lol2>
Nie pomagam na PW.
StagG
Darczyńca
Ekspert
Klasa: Spiritmaster
Nick: Asti, Nixy
Legion: n/a
Serwer: [EU] Perento
Odpowiedz 4 :
Styczeń 19, 2010, 14:21:54
Duduś na ten czas odinstaluje aiona. Szkoda, że już go z nami nie ma xP
Nooo..... w końcu będzie można craft podnieść =)
Gear > class > RNG > Skills
Dokeshi
Aktywny użytkownik
Klasa: Chanter
Nick: Sihaja
Legion: Noir
Serwer: [EU] Gorgos
Odpowiedz 5 :
Styczeń 19, 2010, 14:44:11
Jak ja to lubię.
Będzie można nadrobić zaległości.
We wszystkim.
A swoja drogą to powinni np rozdawać jakieś amulety na tego podwójnego expa, które by działały w wyznaczonym czasie.Wtedy ci którzy nie chcą double expa po prostu by ich nie uaktywnili.I już.Problem rozwiązany.
Kropek
Zaawansowany użytkownik
Nick: Kropek
Legion: The HeadHunters
Odpowiedz 6 :
Styczeń 19, 2010, 14:45:31
watpie by przez ten weekend ktos wydropil sobie np 20 manatsonow hp +85 lub podobnych, rynek nie upadnie nie ma co sie martwic. Craft .. to ze malo kto ostatnio kupuje w ah to sprawa tego ze z questow mozna dostac podobne itemki i tyle. Taki weekend to swietna sprawa dla tych co chcca soibie podniesc craft do tych 399.
Użytkownik 4861
skrpn
Aktywny użytkownik
Klasa: Gladiator
Nick: Skrpn
Legion: BOONControl
Serwer: [EU] Telemachus
Odpowiedz 7 :
Styczeń 19, 2010, 15:16:29
Kropek, a co jeżeli będę chciał podnieść craft do 449 ?
Dla mnie bomba, nie mam czasu zbyt wiele na granie to chociaż w weekend sobie to odkuje i może w końcu wbije upragnioną 50tke
Nie bierz życia na serio bo i tak nie wyjdziesz z niego żywy
Dreed
Darczyńca
Ekspert
Legion: Royal Legion
Be or not to be
Odpowiedz 8 :
Styczeń 19, 2010, 15:21:50
przepakowywanie low lvlowych lvlem zabija ekonomie.. why.. z prostych względów.. rynek itemkow/stygm i innych 40- pada... już nie sprzedaż tego.. konkurencja rośnie o wiele szybciej na 50 lvli.. o wiele szybciej niż zdążysz czymkolwiek zaskoczyć w produkcji.. za mało dropi za wolno się wszystko produkuje.. armor/weapon craft upada... ludzie wbijają w zaskakującym tempie 50 i olewają rynek craftu.. materiały się nie pojawiają na aukcji.. dropią ze zbyt małą częstotliwością..jak zdobyć fine weapon jeśli ludzie go nie dropią bo nie ma takich lvli już.. albo są w tak malej ilości, ze albo sami zużywają albo ceny są tragiczne, grindując 10h dostać 1 worthy weapon premium flux gdy potrzeba 6 na próbę zrobienia mastera.. porażka dla mnie po całości.. zamiast double expa daliby double drop.. runek by odżył byłoby czym handlować z czego crafcić.. obecnie jak nie kupisz od bota farmera to jest masakra.. ceny skaczą w kosmos na AH.. mała ilość materiałów sprzyja podbijaniu cen.. do tego na czym zarabiać.. drop z moba żaden by coś zarobić .. na crafcie.. jeślni nie masz cookingu 400+ lub alchemii zapomnij o jakimkolwiek zarobku.. oczywiście zbieractwo w obydwu wypadkach na maxa bo inaczej materiały będą na tyle drogie, że niestety ale nie zarobisz...
Ktoś powie problem serwerowy.. może i faktycznie.. ale to nie jest wina graczy ino Devów, że pozwolili na opustoszenie serwerów... niech połączą 2-3 serwery w jeden i zobaczą co się będzie działo.. jakie problem będzie z farmą czegokolwiek kiedy na jednego moba przypadnie 20 chętnych... jak czegoś nie zrobią to z miesiąca na miesiąc będzie ludzi coraz mniej...
Nie ma miejsca kompletnie na nic... farma jest za duża. Albo coś zrobią albo zamkną serwery tak jak to zrobili z Tabula Rasą.. miała być gra pvp a jest gra total farmu gdzie pvp jest tylko po to by walczyć o moba w Abyss który dropi Blood Stain do questa potrzebna... chore i beznadziejne...
Żałuję, ze z góry zakupiłem abonament do kwietnie.. bo pod żadnym względem nie mam ochoty grać w Aiona.. a denerwuje mnie to strasznie bo gra jest fajna.. ale spartolona w końcowym etapie tj 50 lvl..
«
Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2010, 15:31:51 wysłane przez Dreed
»
Dostosuj rozmiar sygnatury do regulaminu forum
Loordzik
Nowy Użytkownik
Odpowiedz 9 :
Styczeń 19, 2010, 17:00:19
Witam, moim zdaniem 2x exp w bardzo małym stopniu wpływa na rynek, a jest to świetne rozwiązanie dla takich osób jak Ja , mało czasu w tygodniu ... wręcz bardzo mało , a dzięki temu mogę troszkę podgonić. Według mnie lvl powinno się wbijać troszkę szybciej niż normalnie, a prawdziwa zabawa powinna się zaczynać na 50 lvl ===> mass pvp , itd.
Co do rynku, zasługą tego co się na nim dzieje jest źle dopasowany drop wszystkiego do wymagań stawianych przez craft. itemów pozornie nie trzeba dużo, ale niektóre po prostu za wolno lecą,a co za tym idzie mają kosmiczne ceny, od chociażby fluxy. kolejna wadą jaka bardzo wpływa na rynek są właśnie booty .... jednego dnia są drugiego ich nie ma, a ceny zmieniają się jak w kalejdoskopie. Prawda jest taka, że wystarczyło by trochę wysiłku ze strony NC i jeden GM który wchodzi kilka razy w ciągu dnia i banuje wszystkie booty, a wszystko by się ustabilizowało.
Dreed
Darczyńca
Ekspert
Legion: Royal Legion
Be or not to be
Odpowiedz 10 :
Styczeń 19, 2010, 17:21:27
drop rate koniecznie do zwiększenie.. inaczej dalej będzie to gra farmerów.. a nie graczy pvp i każdy zwolennik pvp odpadnie..
Dostosuj rozmiar sygnatury do regulaminu forum
Even
Użytkownik
Nick: Reisven
Legion: [c9]
Odpowiedz 11 :
Styczeń 19, 2010, 19:02:51
Ja się tam ciesze, wbije wyższy lvl i może w koncu pobiegam na jakieś rajdy.
JuraS
Zaawansowany użytkownik
Nick: Jurek
Say Hi.
Odpowiedz 12 :
Styczeń 19, 2010, 19:39:13
Jeśli ten 2xexp ma pomóc templarom w wbiciu 40+ lv aby mieć porządnego tanka na SR, czy coś wymagającego tanka to czemu nie. Skorzystałem jak na razie z 3 takich dni i byłem zadowolony, bo ominąłem już coś co znałem a mogłem szybciej wbić poziom potrzebny do Kaidan HQ czy też SR. Fajna sprawa.
GRT
Użytkownik
Klasa: Gladiator
Nick: Kentik
Legion: C9
Odpowiedz 13 :
Styczeń 20, 2010, 08:52:53
Cytat: Loordzik Styczeń 19, 2010, 17:00:19
Witam, moim zdaniem 2x exp w bardzo małym stopniu wpływa na rynek, a jest to świetne rozwiązanie dla takich osób jak Ja , mało czasu w tygodniu ... wręcz bardzo mało , a dzięki temu mogę troszkę podgonić. Według mnie lvl powinno się wbijać troszkę szybciej niż normalnie, a prawdziwa zabawa powinna się zaczynać na 50 lvl ===> mass pvp , itd.
Co do rynku, zasługą tego co się na nim dzieje jest źle dopasowany drop wszystkiego do wymagań stawianych przez craft. itemów pozornie nie trzeba dużo, ale niektóre po prostu za wolno lecą,a co za tym idzie mają kosmiczne ceny, od chociażby fluxy. kolejna wadą jaka bardzo wpływa na rynek są właśnie booty .... jednego dnia są drugiego ich nie ma, a ceny zmieniają się jak w kalejdoskopie. Prawda jest taka, że wystarczyło by trochę wysiłku ze strony NC i jeden GM który wchodzi kilka razy w ciągu dnia i banuje wszystkie booty, a wszystko by się ustabilizowało.
Myślę że broker powinien działać wspólnie na wszystkich serwerach , wszystkie oferty powinny być dostępne . Być może na innych serwerach jest więcej matsów na innych mniej , więc z czasem by się wszystko wyrównało.
firkegaard
Nowy Użytkownik
Odpowiedz 14 :
Styczeń 20, 2010, 11:39:32
juz sie przyzwyczilem ze 2x exp weekends sa zawsze jak wyjezdzam... nie moga dac jakichs amuletow ktore mozna byloby wykorzystac kiedy ma sie czas?? trudno zamiast amuletow dzialajacych przez godzine zrobic kilka dzialajacych przez 24h??
Co do ah to szkoda komentowac...
inny problem to schowek, ktory niby ma dzial dla calego konta a dziala tylko na jednym serwerze... przy braku mozliwosci transferow postaci miedzy serwerami to duzy minus...
Na moim serwerze w topowych gildiach loguje sie ostatnio po 3-8 osob... z czego polowa na serwerze ponizej 30 lvl... dolnej fortecy nie mozna odbic nawet. Elyosi kontroluja wszystko, zeby im przeszkodzic w gornym abyssie caly serw byl w stanie wystawic jeden sojusz ... niepelny... nie ma z kim grac juz, nie ma od kogo kupowac materialow, a drop taki ze szkoda czasu na grinda... w tej grze trzyma mnie tylko oplacony abonament... do konca stycznia...
Strony: [
1
]
2
Drukuj
Aion Online
»
Portal
»
News - komentarze
»