Zamknij Witaj! Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto tutaj. Rejestracja jest szybka i nie wymaga wypełniania skomplikowanych formularzy!
www.AionOnline.pl
+  Aion Online
|-+  AionOnline» Klasy» Warrior (Gladiator/Templar)» Gladiator zbroja
Login:
Hasło:
Strony: [1] 2
Drukuj
Autor Wątek: Gladiator zbroja  (Przeczytany 939 razy)
GRT
Użytkownik
**

Rasa: Elyos
Klasa: Gladiator
Nick: Kentik
Legion: C9
Wersja: Europa
Serwer: [EU] Spatalos

IGNORUJ
: Luty 08, 2010, 13:47:26

Naszła mnie pewna refleksja czytając inne fora , lepiej dla gladka jest mieć chain czy też plate ? Wiadomo że defens w statystykah to nieporozumienie Mrugnięcie a chain da nam między innymi wiekszy magic resist kosztem niewielkiego wzrostu otrzymywanego DMG. Może rozwiniemy ten temat gdyż mało jest informacji na tym forum Uśmiech
Trojan
Aktywny użytkownik

Nick: Trojan
Legion: Celestials
Serwer: [EU] Spatalos

IGNORUJ
Odpowiedz 1 : Luty 08, 2010, 14:09:31

jesli nie stackujesz w magic resista to jest to bez znaczenia czy chain czy plate a tracisz parry itd
Sun
Ekspert

Rasa: Asmodians
Nick: Scroop
Legion: Alae Corvi
Serwer: [EU] Perento

Gladiator

IGNORUJ
Odpowiedz 2 : Luty 08, 2010, 14:14:03

Jaki jest sens posiadania większego resista gladem? I tak nie uda się zresistowac cc maga, potrzebowałbyś ponad 1500+ Każdy set plate posiada bonusy klasowe. Nie ubierzesz fenrisa/miragenta dla innej klasy, nie ubierzesz anuharta dla innej klasy, ostatecznie abyss set który da ci bonusy typu koncentracja, magic boost.

Chyba, że piszesz o zielonych secikach do biegania solo po spocie, ale i wtedy pozbywania się sporej ilosci defa sensu nie widzę.

Style
Darczyńca
Zaawansowany użytkownik
*

Klasa: Assassin

Hasta la vista!

IGNORUJ
Odpowiedz 3 : Luty 08, 2010, 17:10:09

Nie ubierzesz fenrisa/miragenta dla innej klasy

Tutaj bzdura. Miragenta ubierzesz jakiego tylko chcesz Gladkiem. Anuhart - zgadzam sie, bo są to itemy KLASOWE, Miragent/Fenris taki nie jest.
Sun
Ekspert

Gladiator

IGNORUJ
Odpowiedz 4 : Luty 08, 2010, 20:28:42

Miałem na myśli raczej to, że jak ubierzesz to będzie dopiero totalna bzdura, a nie czy możesz wybrać.

Munga
Ekspert

Klasa: Spiritmaster
Nick: +chanter/glad/rang/sorc < pick one
Legion: LFG
Serwer: [EU] Gorgos

SM - di best Mastah of dizasta

IGNORUJ
Odpowiedz 5 : Luty 08, 2010, 23:36:33

http://www.aionsource.com/forum/gladiator/105639-better-glads-have-plate-fenris-chain-leather-fenris.html

Sun przeczytaj sobie. Szczególnie kawałek o tym jak się ma DEF do otrzymywanego DMG Mrugnięcie

Ja wam dam mieszać w moim podpisie. Akysz !
Cześć, mam na imię Papier, miło mi Cię poznać. Wg mnie Kamień jest ok, ale Nożyczki muszą zostać znerfione, są zbyt silne
Sun
Ekspert

Gladiator

IGNORUJ
Odpowiedz 6 : Luty 09, 2010, 01:46:50

Czytam i sie śmieję ;] Dokładnie wiem jak się sprawuje def i jakie ma to znaczenie podczas burst dmg od mobów i pvp. Wspomnę, ze spotkałem takiego templara, który ładnie musiał się naczytać... Przejechałem po nim jak nożem po maśle bronią z betoniego złoto niebieski set 48 lvl craft/drop na lvl 47/48 leather. Całe szczęście ze nie wystakował się na evasion czy inna głupotę. W praktyce o wygląda całkiem inaczej niż w teorii.

Munga
Ekspert

IGNORUJ
Odpowiedz 7 : Luty 09, 2010, 03:28:22

Templar a glad to inna baja Mrugnięcie Tak samo jak to że wg mnie dobry templar nie powinien rezygnować z tarczy na rzecz 2h. A niektórzy tak robią. I w ogóle, na EU nie ma czegoś takiego jak myślenie strategiczne. Na razie nie spotkałem żadnego templara który wypakował się w block/hp albo block/crit/atak. Cokolwiek prócz crita. Wszyscy na EU myślą że jak mają 'POWAH' to są koksami. I tak wrzucają crit we wszystko co się da, a z tarczy pożytku nie ma. Bo jak ma być, skoro i tak nie mają wystarczająco dużo blocka żeby im wchodził ;]

Cześć, mam na imię Papier, miło mi Cię poznać. Wg mnie Kamień jest ok, ale Nożyczki muszą zostać znerfione, są zbyt silne
Vizard
Użytkownik
**

IGNORUJ
Odpowiedz 8 : Luty 09, 2010, 09:26:08

@Munga, super tylko co taki tank z max blockiem będzie robić w Aionie? głównie chodzi mi o pvp. Osobiście kiedyś planuje zrobić 2 set pod 1h sword + block, ale na pewno nie miragenta. Dlaczego? Bo jak większość templarów widzi ze daje on sporo do Parry a nic do Blocka.

araelh
Nowy Użytkownik
*

Klasa: Templar
Nick: Araelh
Legion: Ancients
Serwer: [EU] Telemachus

IGNORUJ
Odpowiedz 9 : Luty 09, 2010, 10:26:24

Templar a glad to inna baja Mrugnięcie Tak samo jak to że wg mnie dobry templar nie powinien rezygnować z tarczy na rzecz 2h. A niektórzy tak robią. I w ogóle, na EU nie ma czegoś takiego jak myślenie strategiczne. Na razie nie spotkałem żadnego templara który wypakował się w block/hp albo block/crit/atak. Cokolwiek prócz crita. Wszyscy na EU myślą że jak mają 'POWAH' to są koksami. I tak wrzucają crit we wszystko co się da, a z tarczy pożytku nie ma. Bo jak ma być, skoro i tak nie mają wystarczająco dużo blocka żeby im wchodził ;]
Jak się nie ma pojęcia na temat tego o czym się mówi to lepiej nie wypowiadać się wcale...
Style
Darczyńca
Zaawansowany użytkownik
*

Hasta la vista!

IGNORUJ
Odpowiedz 10 : Luty 09, 2010, 10:51:03

Życze powodzenia takiemu heavy tankowi w dzisiejszym Aionie. Na PVP nawet nie ma co lecieć, a tankować w tej grze nie ma po prostu czego. Ja clericiem wytankowałem 70% bossów w Dark Poecie, gdzie noszę zwykłe chainy (+HP).

Ale co może o tym wiedzieć spiritmaster =)
Munga
Ekspert

IGNORUJ
Odpowiedz 11 : Luty 09, 2010, 10:53:27

@up
A no może, bo SMem już trochę nie gra. I nie myl pojęć, bo mój znajomy ranger też 'tankował' w DP. Znam tylko kilku dobrych templarów, reszta nawet nie wie jak zbudować wystarczająco duże agro aby mobek nie latał między healem a dpsem.

@2x up
A to może się wypowiesz Ty ze swoim pojęciem?

@3x up
Oczywiście to rozumiem, ale chyba widziałeś 'TEN' filmik z templarem w roli głównej Mrugnięcie?
« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2010, 10:55:05 wysłane przez Munga » Zapisane

Style
Darczyńca
Zaawansowany użytkownik
*

Hasta la vista!

IGNORUJ
Odpowiedz 12 : Luty 09, 2010, 11:06:20

Tankowanie Templarem czy Clerem niczym się nie różni człowieczku. Co to inne klasy bije inaczej? Ogólnie tankowanie to utrzymywanie bossa/moba/czegokolwiek na sobie, osłaniając drużynę i zbierając 100% pojedyńczego DMG na siebie. Więc o czym ty tu w ogóle piszesz?

To że Templar nie utrzyma czasem aggro nie wynika jedynie z jego umiejętności. Często statystyki typu Enemity Boost sporo mieszają. Widziałem Clerów z tarczą Anuharta (scale's) pod 1h sword która ma +4,7% enemity boosting (domyślam się że noszona z braku innej) więc życze powodzenia tankowi bez dodatków na utrzymanie full aggro przy takim healerze...

Dobijesz 50 level, zobaczysz jakie są itemy w grze =) Czasem moby mają zakodowaną zmianę targetu i tam nawet GM by na sobie agro nie utrzymał.

A co do wątku PVP, to tak jak napisali koledzy wyżej - w tej grze typowy czołg się nie sprawdza. Tutaj jeśli nie grasz pvp na  50 lvl-u to kompletnie nie ma co robić. Dark Poeta - 1-2 razy dziennie, reszta instancji to śmiech na sali. Dredgion? To już PVP więc co Ci po full blocku jak nawet nie posmyrasz innego gracza?
« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2010, 11:08:16 wysłane przez Style » Zapisane
araelh
Nowy Użytkownik
*

Klasa: Templar
Nick: Araelh
Legion: Ancients
Serwer: [EU] Telemachus

IGNORUJ
Odpowiedz 13 : Luty 09, 2010, 11:13:41

@2x up
A to może się wypowiesz Ty ze swoim pojęciem?

Topic jest o czym innym, załóż odpowiedni temat to pogadamy...

@3x up
Oczywiście to rozumiem, ale chyba widziałeś 'TEN' filmik z templarem w roli głównej Mrugnięcie?
To była specyficzna sytuacja, gosc byl na targecie kilku elyosow, tarcza jest w takim przypadku niezbedna. Pamiętaj że w grupowym pvp templar jest ostatnim targetem do ubicia, więc tarcze może sobie włożyć...
Munga
Ekspert

IGNORUJ
Odpowiedz 14 : Luty 09, 2010, 12:17:26

50 już drugą robię człowieczku. To tankujmy sorciem i rangerem. Podniesiemy przecież poziom trudności na instancjach. Powiedziałem swoje zdanie na temat tanków w grze. Nie udało mi się ściągnąć agro tylko z kilku z nich. I robiłem to różnymi klasami w różnych przedziałach lvlowych. Dlatego mówię, że tanki [bez niektórych rodzynków] w tej grze jak i system agro są do niczego. Wolę mieć glada w teamie jako tanka niż templara. Bo, żeby SM ściągał aggro z mobów debuffami [przypominam że dps dzieli się na dwa -> postać+pet] i robił przy tym większe agro niż sorc czy inne DPSowe klasy, to jest coś nie tak.

Strony: [1] 2
Drukuj

Skocz do: