Zamknij Witaj! Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto tutaj. Rejestracja jest szybka i nie wymaga wypełniania skomplikowanych formularzy!
www.AionOnline.pl
+  Aion Online
|-+  Społeczność» Off-Topic» Inne gry» Mortal Online first-person MMORPG
Login:
Hasło:
Strony: [1] 2 3 ... 13
Drukuj
Autor Wątek: Mortal Online first-person MMORPG  (Przeczytany 7910 razy)
Groar
Darczyńca
Nowy Użytkownik
*

IGNORUJ
: Luty 19, 2009, 11:06:07

Mortal Online is a first-person MMORPG in a fantasy setting.

Mortal Online is a next generation PC MMORPG both in terms of graphics and gameplay. There are no PvP zones, only an open realistic world where you are free to choose your own path. Experience true real-time combat where you decide every move your character makes and where your personal skill really matters.

Build your own house, or set up a guild to build a keep. With enough power, violence or diplomacy, you and your allies will be able to rule an entire nation.

Choose from many different races and professions. You decide your own style of playing and whether to focus on PvP or PvE, both sharing the same game world. Devote your life to crafting, combat, magic or trading. Discover new skills, tools and resources. Or be the first to explore new areas to put your name on the map.

http://www.mortalonline.com/

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=YYsUi80jOE4" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=YYsUi80jOE4</a>

Zapowiada się ciekawie :>
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2009, 13:00:28 wysłane przez Groar » Zapisane

Doświadczenie to taka wspaniała rzecz, która pozwala ci rozpoznać błąd gdy znów go popełniasz - F.P.Jones
_Minioo_
Darczyńca
Zaawansowany użytkownik
*

Rasa: Elyos
Klasa: Spiritmaster
Nick: Agathodaemon
Legion: Nomos
Wersja: Europa
Serwer: [EU] Spatalos

IGNORUJ
Odpowiedz 1 : Luty 19, 2009, 13:29:29

Prezentuje się to fajnie, ale jednak do złudzenia przypomina mi Obliviona (nie wiem jak innym). To chyba jest na Unreal Engine, po screenach widać, że lokacje są duże, co mi się bardzo podoba, ale jednak PvP zone wszędzie trochę trąci mi Tibią... Klimaty średniowiecza to nie dla mnie  Język

Czy ktoś mi może powiedzieć, co ma oznaczać ten licznik na głównej stronie Mortal Online?

Groar
Darczyńca
Nowy Użytkownik
*

IGNORUJ
Odpowiedz 2 : Luty 19, 2009, 13:48:30

Właśnie też się zastanawiam :>
Może dni do premiery?

Doświadczenie to taka wspaniała rzecz, która pozwala ci rozpoznać błąd gdy znów go popełniasz - F.P.Jones
kai
Użytkownik
**

IGNORUJ
Odpowiedz 3 : Luty 19, 2009, 22:08:27

trochę jak LoTR lecz powiem że to nic nie zmienia może być ciekawe ale przy AION'ie było by nie na miejscu nazywać tą grę "New Generation MMORPG"

kai / oszust / Ban.
Aiyoku
Zaawansowany użytkownik

IGNORUJ
Odpowiedz 4 : Luty 19, 2009, 22:32:35

Aiona też nie można nazwać "New Generation MMORPG" >.<

kai
Użytkownik
**

IGNORUJ
Odpowiedz 5 : Luty 19, 2009, 22:44:53

Ja bym nazwał  -.- żadna gra mmorpg nie jest tak rozbudowana jak właśnie AION na dodatek i tylko aion obsługuje tak potężny silnik jak CryEngine i na dodatek tylko Aion posiada tak potężny system rozwoju postaci GRAŁEM PRAWIE WE WSZYSTKIE GRY MMORPG 3D JAKIE ZNAJDY SIE NA MMORPG.COM WIĘC WIEM :p

kai / oszust / Ban.
Aiyoku
Zaawansowany użytkownik

IGNORUJ
Odpowiedz 6 : Luty 19, 2009, 23:51:15

Zdaje Ci sie, oprócz CryEngine wszystko już jest w MMO od jakiegoś czasu, więc trudno go tak nazwać, a z tego co widziałem system rozwoju postaci nie jest wcale duży...

kai
Użytkownik
**

IGNORUJ
Odpowiedz 7 : Luty 20, 2009, 00:02:02

Rozwój postaci można porównać do drzewa im więcej gałęzi rozwoju tym lepszy jest system np porównanie w wow'ie jak pamięta rozwija ja się na 3 sposoby pvp,pvm,pvr--> ostatni slang to z globala używaliśmy to jako rodzaj raidu na gildie bądź biosów kto grał w wow'a pewnie wie xD w AION'ie jak dobrze zauważyłem wypatrzyłem 5 gałęzi w tym nowa pvpve ,pve można powiedzieć że występowało w jakimś stopniu w wowie ale ja tego nie odczułem.Przyznam że GW może się równać pod względem rozwoju z AION'em. Np moim zdaniem l2 nie może się równać z AION'em a wow jak to wow mnie już odstrasza samą nazwą -.-

kai / oszust / Ban.
Summoner
Reżyser
Ekspert
*

Klasa: Cleric
Nick: Exeter
Serwer: [EU] Spatalos

Odpowiedz 8 : Luty 20, 2009, 01:17:27

kai ile Ty masz lat? :> Musisz mi wybaczyć, ale taki już jestem odnośnie gry, którą kocham i powiem Ci tak: mało widziałeś ^_- W Aion'ie nie masz prawie wogóle możliwości rozwoju postaci. Aion jest nastawiony na współpracę między graczami i skill ich "cooperacji" decyduje o zwycięstwie. No i tu odnośnik do mej ukochanej i jedynej Chichot Ragnarok - założę się z Tobą o kratę browara (kubusiów jeśliś niepełnoletni, a podejrzewam po sposobie wypowiedzi, że tak), że podam Ci po 100 buildów dla każdej klasy i prawie 2 miliony różnych itemów na każdą klasę w RO, które będą naprawdę użyteczne i nikt nie powie, że masz spalony build ^_-

Wracając na topic. Nie mogłem znaleźć żadnego video z gameplaya Mortal Online. Może autor topicu zna jakiś link i się podzieli? Bo z tych cinematiców a'la "this movie is running on game engine" to wygląda sztywniacko Język

kai
Użytkownik
**

IGNORUJ
Odpowiedz 9 : Luty 20, 2009, 15:48:25

Po 1 skończyłem studia(możesz sobie wyobrazić ile mogę mieć lat) bo fan Ragnaroka Adminem na forum o AION'ie ?? po 3 czy np skille wywodzące się od rangi a także skille od pt  a nawet od wyboru rasy nie są dobrym przykładem oczywiście jest to moja zdanie, Ale Ragnarok jest robiony na prostym silniku i założę się że stworzenie kolejnego itemu itd nie trwa zbyt długo dobry przykład Tibia (nasza kochana Tibia) spójrzcie tam ile jest itemów i innych gówienek szczerze mówiąc ja się załamuje  widząc ją ale są gusta i guściki do czego się nie wtrącam dla twojej informacji podam moje powody do uważania tej gry za New G :
-latanie( jedyna grą ajka znam poza AION'em to PW może się mylę gdzie i tak w PW nie ejst to dopracowane)
-nowy rodzaj walki pvpve (nowe urozmaicenie)
-sposób pvp moim zdaniem w pvp wygrywały zawsze L2 I GW AION jest dzieckiem tego samego teamu co robił obydwie gry i pvp jest jeszcze bardziej ulepszone i urozmaicone)
A teraz co do rozwoju postaci
- 8 profesji
- 2 rasy
- skille wynikające z party( o tym wspominałeś ) ale to tez się zalicza Uśmiech
- skille wynikające z rasy i rangi
-crafting hmm może to samo co w innych grach ale się znalazł ii w AION'ie
-obszerny  moim zdaniem zbiór skilli
(powinniśmy patrzeć na to że  gar będzie cąły czas ulepszana)
Nie chce się kłócić i uważam tą rozmowę jako wymiana poglądów Mrugnięcie

kai / oszust / Ban.
Skidbladnir
Ekspert

IGNORUJ
Odpowiedz 10 : Luty 20, 2009, 16:18:37

Obaj się mylicie. Aion jest rozbudowany i ma kilka nowych systemów, ale głównymi nowościami jest latanie, a raczej rozbudowany system swobodnego latania, wielkość świata połączoną z świetną grafiką oraz PvPvE. Aion będzie czymś nowym, ładnym, fajnym, ale słowa
Cytat: kai
żadna gra mmorpg nie jest tak rozbudowana jak właśnie AION
nijak mają się do prawdy. Dalej - Ragnarok i Tibia? Wszystkie itemy Tibi możesz spisać na jednej stronie od notesu. Ragaroka nie spiszesz. Ragaroka jest grą, która trafia pod pewne gusta, jest podobnie jak Ultima Online najbardziej rozbudowana grą, ale nie jest dla wszystkich.
Ps.
Cytat: kai
fan Ragnaroka Adminem na forum o AION'ie ??
Nie wnikam w odróżnianie reżysera od właściciela... Po prostu gdzie widzisz problem w jego zamiłowaniu do RO?
kai
Użytkownik
**

IGNORUJ
Odpowiedz 11 : Luty 20, 2009, 16:27:06

Nie nie chodzi mi oto o gustach się nie dyskutuje prawda ?? Chichot chodzi mi tylko że Adminami powinni być fani AION'a to ja sobie tak wyobrażam iw iem że mogę się różnić rozbudowana mam na myśli pvpve latanie itd nie mówię tu tylko o buildach jak i itemach I świetnie powiedziałeś każda gra ma coś od siebie i znajduje fanów taki jest sens istnienia mmorpg ale znudziły mi się gry np w stylu wowo podobne l2 podobne albo jak znany nam regnarok podobne moim zdaniem na rynku światowym jest może od 8do 10 unikatowych gier mmorpg bo większość to kopie Uśmiech
a każda kopia po prostu zmienia obrazki i rozszerza wyborów np armorów co już żygac się tym chce

kai / oszust / Ban.
Aiyoku
Zaawansowany użytkownik

IGNORUJ
Odpowiedz 12 : Luty 20, 2009, 17:04:32

a możesz sobie nazywać aiona alfa i omega, gra jutra, gra przyszłości, prawda jest taka ze nazwać gre noweą generacją MMO bedziesz mógł typ non target czy cos w tym rodzaju... bo to bedzie nowosc....

kai
Użytkownik
**

IGNORUJ
Odpowiedz 13 : Luty 20, 2009, 17:06:55

Może i masz racje ale... Na dzień dzisiejszy zapowiada się najlepiej moim zdaniem i według mojego gustu ale tak jak wcześniej wspomniałem o gustach się nie dyskutuje )

kai / oszust / Ban.
Dudus
Ekspert

Klasa: Sorcerer
Nick: Shimiru
Legion: Bez gildi.
Serwer: [EU] Telemachus

Freeride jest wszędzie

IGNORUJ
Odpowiedz 14 : Luty 20, 2009, 21:06:54

Gierka się zapowiada miło. Może nawet zagram zobaczymy. Skid w perfect worldzie masz też system swobodnego latania i jest nieograniczony ;] i nie kończy się na skrzydłach Język

Dudus / "nawroty bluzgania" + przyznawanie się do cheat-ów w jakiejś innej grze mmo / Ban.
Strony: [1] 2 3 ... 13
Drukuj

Skocz do: